TSI Gedrag en Drijfveren

 Haal het beste in mensen naar boven

Binnen mijn coaching trajecten maak ik gebruik van de assessment tool TSI Gedrag en Drijfveren. TSI (voorheen MDI) is een krachtig HR-instrument en het meet Gedrag en Drijfveren. Het gedragsprofiel vertelt hoe iemand handelt en hoe deze zich gedraagt. Op basis van een assessment of een TSI -gedragsanalyse volgt het coaching traject.

Gedrag

Zelfkennis is van vitaal belang om de ander te begrijpen

Dit deel van het profiel geeft u (nog) meer inzicht in uw persoonlijke gedragsstijl. Dat wil zeggen, de manier waarop u zaken aanpakt en gedaan krijgt. En ook, de manier waarop men omgaat met en reageert op anderen. Vaak zit het verschil tussen succesvol en minder succesvol zijn, in loopbaan en privéleven, in ons (on)vermogen om effectief te communiceren en constructief samen te werken. Goed communiceren en samenwerken met anderen begint bij een accurate perceptie van onszelf.

Drijfveren

Respect kunnen tonen en vragen voor elkaars drijfveren

Dit deel van het profiel geeft u inzicht in het waarom achter uw keuzes en handelingen. Het helpt u ontdekken wat u werkelijk belangrijk vindt in leven. Waar u uw tijd en energie het liefste in zou willen steken. Inzicht in wat u drijft is belangrijk voor uzelf, om richting te kunnen
geven aan uw loopbaan en leven. Bovendien stelt het u in staat om in de communicatie met anderen een verdieping aan te brengen.

Stijl en Motivatie

Succes en vervulling in loopbaan en leven

Dit deel helpt u begrijpen wat het effect kan zijn van uw gedragsstijl en drijfveren op elkaar. Uw motivatoren vertellen u veel over wat u wilt, uw gedragsstijl vertelt u hoe u dat bereikt in interactie met uw omgeving. Op het moment dat u begrijpt dat de combinatie impact heeft op uw acties, handelingen en keuzes kunt u gericht werken aan het realiseren van wat u persoonlijk definieert als succes en vervulling in loopbaan en leven.

 

veeg